"Easy Office Online klaar voor verdere groei."

Onlangs zijn onze collega's Stefan, Eddie en René geïnterviewd door MKB Deventer. Daarin lees je meer over onze groei en de ontwikkelingen voor de komende jaren. 

“We zijn een echt Deventer bedrijf en daar zijn we trots op.”

Lees hier het interviewarrow_downward

22 februari 2024

Easy Office Online is opgericht in 2011 door Eddie en René Metz en heeft sindsdien een gestage groei doorgemaakt. Het bedrijf is specialist in het realiseren en beheren van ICT-omgeving van mkb-bedrijven. Om het bedrijf op te lijnen voor verder groei heeft Easy Office Online een nieuw en groter kantoor betrokken aan de Maagdenburgstraat 22

De ICT-markt is de laatste jaren in rap tempo veranderd. Met de komst van cloud-oplossingen als Microsoft 365 en online telefonie is er steeds minder de noodzaak van een eigen server. Al vanaf de start van Easy Office Online geloven zij in deze ontwikkelingen en treden ze op als regiepartner voor alle diensten zoals werkplekbeheer, telefonie en internet. Een one stop shop dus voor praktisch alles wat je qua werkplek nodig hebt om te functioneren inclusief de benodigde hardware en perfect werkende wifi.

Voorbij de fase van pionieren
Vanwege de groei zijn er veranderingen in de directie opgetreden. Eddie Metz heeft gepionierd en kwam er gaandeweg achter dat hij meer van het klantcontact en de projecten houdt. De rol van projectmanager past hem beter. Dat liep eigenlijk synchroon aan de groei van Stefan Kappert. Bijna zes jaar geleden begonnen als medewerker verkoopbinnendienst is Stefan sinds twee jaar operationeel manager. Sindsdien vormt hij samen met René Metz het Management Team.

Snelheid is onderscheidende factor
Easy Office Online telt inmiddels vijftien medewerkers en heeft klanten in het hele land. René: “we zijn een echt Deventer bedrijf en daar zijn we trots op. Alle drie geboren en getogen in ons mooie Deventer en we hebben veel klanten in de regio. Dat Eddie, René en Stefan sportief zijn zie je ook terug in de sponsoractiviteiten van lokale clubs als Drijver’s Tennisclub, Helios, Avior, Deventer Padel en de Sallandsche Golfclub. Ook is Easy Office Online actief partner van Stichting Present.

Stefan vult aan: “we hebben een sterke online positie maar de meeste nieuwe klanten komen toch voort uit het gewaardeerde werk voor onze bestaande klanten. Zo kregen we eerst in Deventer een paar praktijken voor Fysiotherapie als klant en via dat netwerk zijn we nu de ICT-partner voor Fysiogroep Nederland, de grootste fysiotherapieorganisatie in Nederland. Hier genieten we met ons hele team erg van”. Naast one stop shop is snelheid van handelen een ander onderscheidend vermogen. Als het moet kan er snel geschakeld worden en de klanten van Easy Office Online waarderen dit.

Hoe AI ook de werkplek verandert
De ontwikkelingen op IT-gebied volgen elkaar heel snel op. Als voorbeeld noemt René Microsoft Co-pilot. Dit zegt de gemiddelde mkb-ondernemer vaak nog niets, maar dit gaat bedrijven heel veel efficiency geven. Het valt het best te omschrijven als een betrouwbare ChatGPT functie binnen het Officepakket van Microsoft. Je kunt allerlei opdrachten uitzetten en het wordt direct gevoerd. Een simpel voorbeeld is het maken van een draaitabel in Excel. Met één commando wordt dit uitgevoerd zonder dat je de formule hoeft te kennen. Ik kom veel bij klanten en met een korte uitleg erbij verandert het eerste scepsis snel in enthousiasme. We zitten bij dit soort nieuwe ontwikkelingen vooraan en informeren onze klanten hierover proactief”.

Nodig ons uit om te sparren over hoe IT nog beter voor je kan werken
René: “In de loop van jaren hebben wij een schat aan kennis van ICT omgevingen in allerlei branches opgebouwd. Wij helpen je graag door de jungle van wat er allemaal is tot wat werkt perfect voor jouw organisatie. Zo maken we ICT niet alleen efficiënter en veiliger, maar ook veel leuker. We nemen daarbij telefonie en internet ook mee.

Benieuwd naar het complete magazine van MKB Deventer? Je leest 'm hier

BrinQer
Caretowork
GuideID
Rientjes
ASU
Westerduin
Riforce
Spoor6
Ariens
Felix van der Putten
Business Open
Ann Taveirne
Elha Cosmetics