Cybercriminaliteit
buiten de deur houden.

Dat is Easy.
Cybercriminaliteit buiten de deur houden. Dat is Easy.

Als ondernemer komt er heel wat op je af. Je moet niet alleen op de hoogte zijn van ontwikkelingen binnen je vakgebied, maar er ook garant voor staan dat de gegevens die jouw bedrijf beheert in veilige handen zijn.

Gratis cybersecurity adviesgesprek.

Door een aantal gerichte vragen over jouw huidige digitale infrastructuur, software en werkwijze maken wij jou bewust welke risico's jouw organisatie loopt.

Gratis cybersecurity adviesgesprek.

Door een aantal gerichte vragen over jouw huidige digitale infrastructuur, software en werkwijze maken wij jou bewust welke risico's jouw organisatie loopt.

Een aantal basisprincipes
Die zijn Easy. Kijk zelf maar. 

Zorg voor bewustwording van de risico’s

Iedereen binnen een onderneming moet zich bewust zijn van de risico’s die verbonden zijn met ICT. Besteed daar nadrukkelijk aandacht aan. Het nemen van organisatorische maatregelen kost niets. Het zit hem in wachtwoorden, oplettendheid, beveiliging. Het vergrendelen van de computer als je wegloopt van je werkplek, het intrekken van autorisaties van mensen die uit dienst treden en het maken van back-ups van belangrijke zaken. Bedenk een oplossing voor risicovol gebruik van sociale media. Al deze dingen kosten moeite en tijd, maar geen geld - en het resultaat is het dubbel en dwars waard!

Gebruik een wachtwoordmanager

Heb jij voor elke online toegang een ander veilig wachtwoord? Kun je ze ook onthouden zonder spiekbriefjes of documenten op je computer of smartphone? Wij kennen die uitdaging. Wij adviseren LastPass, een online wachtwoordmanager. Dat is een digitale kluis voor een veilig beheer van alle wachtwoorden in jouw organisatie. Met LastPass deel je wachtwoorden op een veilige manier met je collega’s.

Zorg voor goede automatische backups

In ons dagelijks werk horen we het veel ondernemers zeggen: ik sla mijn bestanden op in de cloud, dan wordt alles automatisch tot het einde der tijden voor me opgeslagen. Net zoals gegevens voorheen op de lokale server werden opgeslagen en bewaard. Klinkt logisch, toch? Inderdaad. Maar het is niet wat in de praktijk gebeurt. In deze blog gaat Microsoft 365-specialist Tom klein Koerkamp in op de noodzaak van een goede back-up van jouw gegevens.

Stel overal Multi-Factor Authenticatie (MFA) in

Veel organisaties gebruiken alleen een gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen. Dat is erg kwetsbaar. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst twee derde van de gebruikers hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts gebruikt. Dat kan grote gegevenslekken veroorzaken. MFA is een verzamelnaam voor alle methodes waarbij de gebruiker minimaal twee stappen succesvol moet doorlopen om in te loggen. Naast het ingeven van je inlognaam en wachtwoord heb je een tweede sleutel nodig om in te loggen. Alleen deze combinatie zorgt ervoor dat je toegang krijgt. Bij de digitale werkplek van Easy Office Online is MFA beschikbaar, waarbij autorisatie via een app op je smartphone dient als extra beveiligingsstap.

Houd je apparaten en software up-to-date

Producenten van apparaten en software zijn doorlopend bezig om hun producten verder te ontwikkelen. Door middel van updates komen de nieuwste functionaliteiten bij de eindgebruikers terecht. Gesignaleerde kwetsbaarheden of een betere beveiliging worden ook via updates aangeboden. Installeer dus in elk geval altijd direct de meest recente beveiligingsupdates zodat je zo goed mogelijk beveiligd bent.

<em>Liever <strong>direct contact</strong> met een <strong>professional</strong>?</em>

Liever direct contact met een professional?

Neem vrijblijvend contact op met Stefan. Hij vertelt je graag meer over onze diensten en denkt graag mee over mogelijke oplossingen.
BrinQer
Caretowork
GuideID
Rientjes
ASU
Westerduin
Riforce
Spoor6
Ariens
Felix van der Putten
Business Open
Ann Taveirne
Elha Cosmetics